2011. augusztus 19., péntek

A bagoly és a busz

Két szót illetve témát kaptam, amiből mesét kellett alkotni:
busz és
bagoly

Volt egyszer egy bagoly, aki az erdő bölcse volt. Hozzá fordult mindenki, akinek kérdése akadt a világról, az életről, vagy bármiről.
Ő pedig becsületesen megválaszolta a neki intézett kérdéseket, ha esetleg valamire nem tudta a választ, utánarepült. Átszárnyazott egy-egy szomszédos erdőbe, nem volt lusta akár három-négy erdővel is odébb repülni, csak, hogy tudjon választ adni.
Egyik nap jött a nyuszi, a szürke, és megkérdezte:
- Bagoly, tudod-e, miért forog a Föld?
- Nem tudom nyuszi, de holnapra megkérdezem tanultabb bagoly kollégámat.
- Akkor holnap jövök, köszönöm.
Bölcs baglyunk pedig repült. Egy, két, három, majd négy erdővel odébb, de senki nem tudta. Egy bagoly sem jutott még el odáig, hogy ezt a kérdést megválaszolja. Ezért még el akart menni egy ötödik erdőbe, de nagyon elfáradt. Az ötödik erdő pedig messze volt. Ezért le akart pihenni. De a kérdést is meg akarta válaszolni, ne kelljen a nyuszinak csalódnia. Már kezdődött a városi rész, és épp jött egy busz.
A bagoly felszállt a tetejére, ott üldögélve utazott az ötödik erdőig, aminek a baglyától meg is kapta a keresett választ.
Most pedig haza kellett jutnia.
Már nagyon-nagyon fáradt volt, de szerencsére megint jött egy busz, ami segített neki eljutni egészen a harmadik erdőig. Ahonnan hazarepült, a fáján elaludt, majd reggel mikor kelt a nap, fogadta a nyuszit.
Akinek megadta a várt választ, majd visszatért aludni, mert az előző nap nagyon elfárasztotta.
És hogy mi volt a válasz?
Azt majd máskor mesélem el.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...