2012. március 4., vasárnap

A varázspénz

Hevert egy pénzecske a folyóban. Hogy került oda? Senki nem tudja, csak ott volt. Azt sem tudta senki,hogy varázspénz volt. Régen még egy boszorkány verette egy varázsló emberrel, sok-sok szerencse mágiával feltöltve. Ez évszázadokkal ezelőtt volt, azóta sok-sok embernek hozott szerencsét. Most már évek óta a vízen volt, de egy nagyobb áramlat végre lemosta róla a homokot, és a sekélyebb részek felé vitte.
Ott a part mellett meglátta egy horgászó kislány, és kivette a vízből. Gondolta vesz rajta hazafelé fagylaltot.
Örült a kis pénznek, vidáman összeszedte a horgászbotot, és indult haza a mamájához.

Mikor egy forgalmas autóút mellett haladt el, egy autó megcsúszott és majdnem felszaladt a járdára. Ahol ő sétált. De a vezető időben elkapta a kormányt, és visszairányította a kocsiját az útra. A szerencsepénz segített megmenekülni a kislánynak. Ment tovább, már majdnem a házhoz ért ahol laktak, mikor hatalmas puffanást hallott a háta mögött. Megnézte mi az, és látta, hogy egy virágcserép esett le, olyan magasról, hogy ripityára tört. Ha ráesett volna, biztos súlyos sérülést okozott volna. De a szerencsepénz megvédte a kislányt.
Aki végre beért a boltba, és megvette a vágyott fagylaltot. A pénzzel fizetett, így a szerencse érme átkerült a boltos nénihez.

A kislány hazament, elmesélte a mamájának mi történt vele, hogy jutott fagylalthoz, és a kocsival meg a cseréppel történteket is. A mamája megígértette vele, hogy legközelebb nem a forgalmas út felé fog menni a folyóhoz.

A boltos néni a következő vevőnek tovább adta a pénzt, mivel vissza kellett adnia a vásárlásból a visszajárót.
Így került a szerencsepénz egy idős emberhez, akit mindig megkergetett egy kutyák. Bármikor elment otthonról, egy kutya a háza mellett várta, morgott rá és ugatott is, a bácsi pedig félelmében mindig szaladt. Azt nem tudta, hisz honnan is tudta volna, hogy a kutya a varázspénz mágikus társa volt, és ő is segített az embereknek. A bácsi súlyos beteg lett volna, ha nem fut minden nap annyit, amennyit a kutya elöl futott.
Most hogy a pénz nála volt, a kutya már nem is várta, mert tudta, hogy a pénz majd megoldja a mai futást vagy testmozgást. Ugyanis a bácsi a tizedik emeleten lakott, és hogy-hogy nem, a lift elromlott mikor hazaért, a házába. Így gyalog kellett felmennie a lakásába, ami nem kevés lépcső megmászását jelenti ám! Úgy elfáradt, hogy le is feküdt aludni, a pénz pedig szintén megpihenhetett, mert a bácsi nem ment aznap már sehová.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...