2014. március 22., szombat

Az aranycipő

Volt a világon egy arany cipellő, amit mindenki meg akart szerezni, aki csak hallott róla.
Így volt ezzel a Fény Hercegnője is.
- Van már ezüst cipőm, réz cipőm, rózsaszín és csillagos cipőm, most aranyat akarok! Szerezzétek meg nekem! Egy zsák aranyat adok érte! És ha meglesz, akkor teljes lesz a gyűjteményem! Mást már nem kell megtalálnom, elveszem a fényt a Földről!!!
De az aranycipő intelligens volt és nem akart ide kerülni, ennek a hercegnőnek a gyűjteményébe. nem akarta hogy a fény eltűnjön, mert akkor eltűnne az élet a szépséges bolygóról.
Nem akarta az életét falak között élni, úgy, hogy más élet nincs a Földön.
Ezért amint meghallotta hogy őt keresik, el akarják vinni, útra kelt.
Az ellenkező irányba.
Ment, mendegélt, míg egy hídhoz nem ért. Ezen a hídon hiányzott egy darab a járdát alkotó deszkákból, ahol az egyik cipellő leesett. Sebes sodrású folyó futott alant, hamar elvesztette szem elől a testvérét a másik, hídon maradt cipő. Gondolkodott, most mi legyen? Utána ugorjon? És ha nem lesz meg akkor sem?
Sebaj, az élet csupa meglepetés, ugrott.
Közben a másik cipő kisodródott a madarak szigetére, ahol két madárka felvitte a fára. Pont jó lesz fészeknek, gondolták. Már hurcolták is bele a szalmát, füvet, amiből a fészek lesz.
A másik cipő sodródott még a vízben, de minden véletlen közrejátszásával a testvére mellett kötött ki. Belőle is fészek lett, mert a madarak szerették a fényes és emellett hasznos dolgokat.
Azóta is a madarak szigetén van a két aranycipő, a Fény Hercegnő hiába keresteti azóta is.
Ha a madárszigeten jársz, nézd meg. Fent van az egyik fán.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...